Konkurranser

Kreative konkurranser

I de fleste av konkurransene kan du lage ferdig bidraget før partyet. Det er både lov og forventet. Bruk tida godt og lag noe kult som du kan vise frem og dele med andre. Alle bidrag skal være dine egne, og ikke i hovedsak være basert på andres tidligere arbeider. Det er lov å samarbeide og ikke alle som jobber med et bidrag trenger å være på partyet. Premier går til deltakeren som leverte inn bidraget.

Formålene med de kreative konkurransene er å fremme bruk av datamaskiner til kreative formål og å øke kunnskap om dette og demoscenen generelt.

Grafikk

Fast Graphics

Her er målet å lage et bilde basert på et tema innen en tidsramme. Oftest et ganske crazy tema. Dette er en konkurranse som foregår på selve partyet og du trenger ikke å levere inn mellomstadiebilder av arbeidet ditt.

Grafikk (pixeled / rendered)

Konkurransen er for deg som vil vise sine kunster. Du kan enten lage noe som er rendret og ikke retusjert eller noe som er håndtegnet i et tegneprogram. Vektorbidrag er også tillatt. Det er tillatt å bruke håndtegning som en utgangspunkt, men arbeidet må i hovedsak være laget av deg på en datamaskin. Du må levere inn 3 bilder fra arbeidet underveis slik at vi vet det er du som har laget bidraget. Maks oppløsning 1600*1080, i 24bit farger.

Du kan lage ferdig bidraget før partyet.

Textmode graphics

Her kan du delta med ansi eller ascii art, 16 fargers EGA-palett. Vi anbefaler at du bruker Pablodraw eller et lignende program. Pablodraw er gratis. Maks 80 tegn i bredden og 200 linjer i høyden.

picoe.ca/products/pablodraw/

Du kan lage ferdig bidraget før partyet.

Audio

Freestyle Music

Konkurransen er like enkel som den er vanskelig: lag din egen låt. Vi ser etter musikk der artisten(e) er villige til å prøve noe nytt, noe de selv liker, og som de har gjort sitt beste for å gjøre så bra som mulig, utifra sitt nivå. Maks lengde fem minutter.

Du kan lage ferdig bidraget før partyet og maks lengde for bidragene er 5 minutter med mindre det er eksepsjonelt bra.

Levende bilder

Bigscreen wild

Her kan du enten levere inn en ren animasjon eller en demo. En demo er et kjørbart program, du kan lage det i Scrach, OpenGL, Unreal Engine eller noe annet du er komfortabel med. Det vil bli opplyst om bidrag er en demo eller en animasjon da en demo er en del mer krevende å lage. Kjørbare bidrag skal ikke være skadelige, og skal være avsluttbart med escape eller en lignende mekanisme. Filmer med innhold hentet rett fra et dataspill du ikke har laget selv blir diskvalifisert.

Du kan lage ferdig bidraget før partyet og maks lengde for bidragene er 5 minutter med mindre det er eksepsjonelt bra.

Spill / koding / konstruksjoner

Minecraft byggverk (tre eller funkis)

Lag et byggverk i tre og stein materialer. Dette skal tegnes i byen på serveren. Serveren får du ikke tilgang til før partyet.

Minecraft redstone-krets / command-blocks

Lag noe imponerende med redstone og command-blocks.

Minecraft Education robot

Få roboten til å gjøre noe imponerende.

Regler for Minecraft:

Maks 32x32x32 blokker. Bruk siste versjon av Minecraft uten mods.

Alle bidrag:

Ikke politiske budskap, ikke glorifsering av vold, ikke bruk av kopibeskyttet materiale, bidraget kan ikke ha vært utgitt før, du må ha rettigheter til alt som brukes, datamaskin må ha vært et viktig verktøy, materiale må i all hovedsak ha blitt laget selv. Du kan til en viss grad benytte tidligere utgitt mteriale som logoer og lignende. Vi har rett til å diskvalifisere bidrag vi mener ikke er i konkurransenes ånd. Ved særdeles mange bidrag i en konkurranse vil vi velge ut bidrag som blir vist. Uviste bidrag vil ikke bli offentliggjort. Alle kvalifiserte bidrag vil bli vist og lagt ut i etterkant av partyet, gitt at vi har kapasitet til dette. Vi avlyser konkurranser med for få bidrag.

Legg igjen en kommentar