Til foreldre

Her skal vi prøve å svare på viktige spørsmål en foresatt trenger svar på.

Kjære foreldre, foresatte og alle andre som er inne og leser

På Folkets Hus skal ungdommer samles på dataparty. Vi har derfor skrevet denne teksten for å gi dere en bedre forståelse for hvordan ting foregår, og hvilke tiltak vi har gjort for å gjøre oppholdet best mulig. Vi klarer ikke tilfredstille alle svar med et skriv som dette, men dere kan også ta kontakt med oss hvis det er noe dere lurer på.

Vårt dataparty er en samlingsplass for ungdom som ønsker å delta og utfordre seg selv innen blant annet kreativt databruk, spill og konkurranser med mer.
Vi ønsker å ha en arena hvor alle er velkomne, enten de skal produsere musikk/video, treffe venner, spille eller delta i forskjellige aktiviteter/konkurranser.

Får vi kontakt med vår datter eller sønn under arrangementet? Spiser de noe? Hvordan er sovefasilitetene?

Vi kan ikke gi noen personlig garanti for noen under arrangementet, men vi forsikrer dere om at vi gjør vårt aller beste for at deltakerne våre skal ha en god opplevelse, og at de kommer hjem lykkelige og i ett stykke, med en større ballast av positive opplevelser enn de hadde da de kom.

Hvordan kontakter jeg arrangørene?

Vår foreldrekontakt kan svare på de fleste spørsmål.

Foreldrekontakt: Roy Morken, 958 68 662.

Er det noen aldersgrense?

Det er ikke satt noen aldersgrense for deltagere, men vi anbefaler at de som er under 16 år ikke reiser alene og reserverer plass med bekjente. Dataparty skal være sosialt 🙂

Hvordan tar dere vare på mitt barn under datapartyet?

Det er dere foreldre som kjenner deres barn best, og dere må bestemme om deres barn klarer å ta vare på seg selv i en hel helg. Det inkluderer inntak av vann, mat, hygiene og fornuftige mengder søvn. Det er viktig å drikke vann flere ganger hver eneste dag, og ikke bare brus. Vi har ikke mulighet til å følge opp dette.

Vi har en kiosk der det selges god og billig mat, og brus. Det anbefales å ta med en vannflaske slik at man husker å drikke, og denne kan selvfølgelig fylles opp med friskt vann i kiosken til alle døgnets tider.

Hva hvis utstyr blir ødelagt eller forsvinner?

Vi har nulltoleranse for tyveri og hærverk i reglemanget vårt. Men vi tar ikke ansvar for deltagernes utstyr. Vi oppfordrer derfor at deltagere ikke lar ting som mobiltelefon og lommebok ligge igjen på plassen når man ikke er der.

Kan dere hjelpe meg med å få kontakt med mine ungdommer?

Vi anbefaler at du utstyrer ungdommen med en mobiltelefon, slik at du selv kan ta kontakt hvis du trenger det. Telefonene til oss som er arrangører er først og fremst for spørsmål om saker relatert til arrangementet. Vi har ikke kapasitet til å formidle kontakt med deltagere annet enn i nødstilfeller. Som en sikkerhet ber vi deg om å skrive ned hvor de sitter, da blir det lettere for oss å finne folk. Det kan være kjekt å også ha telefonnummeret til venner av deres håpefulle.

Kan ungdommene få sitte sammen med dem de kjenner?

Jada, venner og familiemedlemmer kan ordne så de får sitte sammen.

Hvordan er mulighetene for soving?

Vi har en sovesal der det er nulltolleranse for støy. Der kan deltagere sove med eget soveutstyr.

Hva skjer dersom barnet mitt bryter reglene?

Ved brudd på regler vil barnet få advarsel, og eventuelt bli bortvist ved grove regelbrudd. Dersom ditt barn er mindreårig ringer vi deg før en eventuell bortvisning for å gi mulighet for henting av barn og utstyr.

Noe du ikke har fått svar på?

Sjekk ut våre regler, eller kontakt vår foreldrekontakt på telefon.